" />
  Wespensteek behandelen, hoe moet dat?

  Wespensteek behandelen, hoe moet dat?

  De zomer is weer aanwezig en dus geven we tips om wespensteek te behandelen. We merken dat er enorm veel mensen last hebben van wespen. Vaak hoor je dat de aanleiding het wegslaan van de wesp is, waarna de wesp begint met steken. Het is bij een wespensteek behandelen dat je meteen overgaat tot behandelen. In dit artikel leggen we jullie uit hoe je dat doet.

  InformatieWespensteek behandelen

  Wespen komen veel voor in ons land. Evenals een bijensteek en een hommelsteek zijn ze erg vervelend. Aanleiding is vaak het wegslaan van de beestjes, waardoor ze nog agressiever terugkeren. Het komt ook vaak voor dat iemand per ongeluk een wesp in het nauw drijft. Ook dan gaat een wesp meestal over tot steken. Ook fel gekleurde kleding en een parfum kunnen eraan bijdragen dat je gestoken wordt. Deze factoren trekken namelijk wespen, bijen en hommels aan. Voor meer informatie kun je ook op de reguliere pagina van de wespensteek kijken.

  Wespensteek behandelen

  Wanneer je wordt gestoken door een wesp, zal er waarschijnlijk roodheid optreden. Ook zal de huid gaan zwellen. Na verloop van tijd kan er jeuk optreden. In de meeste gevallen hoef je de wespensteek niet te behandelen. Een wesp laat ook geen angel achter, zoals een bij of hommel dat wel doet. Je kunt de reactie verminderen door warm water over de wond te laten stromen. Door dit zo’n 5 minuten te doen, dien je de wond te koelen en vervolgens de wond te desinfecteren. Op deze manier valt een wespensteek het beste te behandelen en zullen de reacties spoedig verdwijnen.

  Wel dien je contact op te nemen met een arts wanneer je gestoken wordt op de lippen, oren, ogen, hals of elders in het gezicht. Dit is heel belangrijk!

  Bij een toxische reactie (wanneer je meerdere malen bent gestoken door wespen) dien je meteen contact op te nemen met artsen. Er kunnen bewusteloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid, braakneigingen optreden. Neem meteen contact op met een arts!

  Ook komt het soms voor dat er een allergische reactie optreedt. Er ontstaan dan galbulten, roodheid, ernstige zweling van de gestoken huid, bewusteloosheid, duizeligheid en soms kleurt de huid zelfs blauw. Dit zijn enkele symptomen die horen bij een allergische reactie. Ook bij deze symptomen dien je altijd een arts te raadplegen!

  Geef een reactie