" />
  Venous lake

  Venous lake

  Informatie

  Een venous lake is een verwijde bloedvaat op het gezicht. Het komt meestal voor op de onderlip. Het is gevuld met bloed en ontstaat door een verwijding van een klein bloedvaatje.

  Een venous lake is geheel onschuldig en ontstaat vaak zonder oorzaak. Het ontstaat vaak op oudere leeftijd, zo rond het vijftigste levensjaar. Mannen krijgen er vaker last van dan vrouwen en uit onderzoek blijkt dat vooral mensen die veel in de zon zijn geweest last krijgen van de huidkwaal.


  Symptomen

  De meest voorkomende symptomen van venous lake zijn:

  • Er ontstaat een paars bultje op de onderlip of elders op het gezicht.
  • Het bultje is zo’n één centimeter in omtrek.
  venous lake

  Synoniemen

  • Vaatverwijding
  • Bloedblaar op de lip

  Behandeling

  Venous lake verdwijnt niet uit zichzelf. Er is altijd een behandeling nodig om er van af te komen. Er zijn drie methoden waarmee het verwijderd kan worden.

  Laser

  Er zijn diverse soorten lasers die het wondje weg kunnen branden. In sommige gevallen moeten ze meerdere malen worden weggebrand.

  Wegsnijden

  Wanneer een laserbehandeling niet heeft geholpen kan er voor gekozen worden om het weg te snijden.

  Electroagulatie

  Tot slot kan de venous lake worden weggebrand door middel van electroagulatie. Je krijgt door deze behandeling een blaar op het wondje. Hierdoor wordt de bodem weggeschroeid. Hierbij word je verdoofd.


  Voorkomen van venous lake

  Er is weinig te doen aan het krijgen van venous lake. Uit onderzoek is gebleken dat zonlicht de oorzaak is, zorg er dus voor dat je niet teveel, en onbeschermd, de zon in gaat.


  Geef een reactie