" />
  Tips voor een verbrande huid

  Tips voor een verbrande huid

  Met prachtig zomerweer zit je het liefst op het terras of lig je lekker te zonnen op het strand. Door de felle en scherpe zon kan je erg snel verbranden. Het voorkomen van een verbrande huid is natuurlijk altijd beter dan het genezen ervan. Het is verstandig om je goed in te smeren voordat je de zon in gaat, maar toch doen veel mensen dat niet. Maar zelfs als je je nog zo goed hebt ingesmeerd, kom je er ‘s avonds achter dat je toch verbrand bent.

  Neem een lauwwarme douche

  Als je merkt dat je verbrand bent, kan je het beste een lauwwarme douche nemen. Te warm water op de verbrande huid kan namelijk erg pijnlijk zijn. Lauwwarm water zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan en de warmte je huid kan verlaten. Gebruik tijdens het douchen geen douchegel of andere producten om je mee te wassen. Deze drogen de huid alleen maar meer uit. Droog of dep de verbrande huid voorzichtig af na het douchen. Te hard wrijven kan zorgen voor een pijnlijke huid. Ook koude natte doeken kunnen verkoeling geven.

  Aloë vera of kamille

  Na het douchen kan je je verbrande huid insmeren met after sun. Gebruik daarvoor een after sun met aloë vera of kamille erin. Beide hebben een verkoelende en herstellende werking. Hier vind je een overzicht van verschillende soorten after sun. Probeer de Vision After Sun eens. Deze after sun koelt direct, trekt snel in en voelt zacht en soepel aan. Probeer ook eens koude kamille thee. Zet het water op en maak een kop kamille thee. Zet de kop thee vervolgens een uurtje in de koelkast. Dep de koude kamille thee op de verbrande huid met watjes of een washandje.

  Andere verkoelende middelen

  Producten als yoghurt, karnemelk, komkommer en rauwe aardappel zijn natuurlijk producten die je kan eten, maar wist je dat deze producten ook kunnen zorgen voor verkoeling van de verbrande huid?! In plaats van een lauwwarme douche kun je ook een bad nemen met, het klinkt misschien niet erg aantrekkelijk, karnemelk. Niemand kan het echt bewijzen, maar veel mensen geloven in de verkoelende werking van deze etenswaren.

  Vermijd de zon

  Als je verbrand bent doe je er verstandig aan de zon even te vermijden. Bedek je verbrande huid goed. Een zonnehoed en een erg groot t-shirt kunnen hierbij goed van pas komen. Smeer je daarnaast erg goed in met zonnebrand crème, minstens factor dertig, maar hoe hoger hoe beter. Een verbrande huid heeft gemiddeld drie tot vijf dagen nodig om te herstellen, maar dit verschilt per persoon.

  Geef een reactie