" />
  Techniek achter ooglaseren

  Techniek achter ooglaseren

  Er is al veel over geschreven. Een ooglaserbehandeling. Velen weten echter niet wat de achterliggende techniek van de laser methode is. Aan de hand van dit artikel wordt de LASIK laser methode toegelicht zodat u precies weet wat er met uw ogen gebeurt als u een ooglaserbehandeling ondergaat.

  Lasik

  LASIK is een afkorting. Voluit betekent het Laser in Situ Keratomileusis. Bij deze behandeling wordt de laserbehandeling diep in het hoornvlies uitgevoerd. Dit in tegenstelling tot andere laser behandelingen zoals bijvoorbeeld bij een PRK en Lasek behandeling. Bij de Lasik ooglaser behandeling wordt er eerst een flapje van het hoornvlies gehaald. Dit wordt vaak gedaan met een zogenaamde microkeratoom. Een microkeratoom is een soort schaaf maar dan heel klein. Met deze schaaf wordt een klein laagje van het hoornvlies afgeschaafd. Eén kant van het flapje zit dus nog vast aan het hoornvlies. Dit flapje wordt soms ook wel met de laser gemaakt. Uiteraard wordt voorafgaand aan dit proces het oog verdoofd doormiddel van verdovende druppels. Vervolgens wordt er gestart met het ooglaseren. De laser bewerkt het hoornvlies door een pulserende werking. Hierdoor verdampt het weefsel. Dit verdampen van het weefsel gaat aan de hand van een vooraf geprogrammeerd patroon. Door deze pulserende werking van de laser krijgt het hoornvlies de gewenste kromming, waardoor de afwijking wordt gecorrigeerd.

  Na de behandeling met de laser wordt het flapje weer op haar oorspronkelijke plaats terug gelegd. Het flapje ligt gelijk vlak en strak op het hoornvlies. Hierdoor kun je gewoon weer gelijk knipperen met je ogen. Hechtingen zijn ook overbodig. Verder krijgt u antibiotica mee voor het behandelde oog. Al met al is het een relatief kleine ingreep. Er bestaat zelfs de mogelijkheid dat beide ogen tegelijk behandeld worden.
  Dezelfde dag nog zal je verschil merken in zicht. Soms kan het enkele dagen duren voordat het hoornvlies weer geheel hersteld is. Na ongeveer een week zal er een controle plaatsvinden om het genezingsproces in de gaten te houden. Als laatste is het nog belangrijk om te weten dat wrijven in de ogen niet is toegestaan gedurende het herstel proces. Om te voorkomen dat er tijdens het slapen in de ogen gewreven wordt krijg je vaak een bril mee ter bescherming.

  Geef een reactie