" />
  Review: Echinacea Tabletten

  Review: Echinacea Tabletten

  Echinacea is een kruid oorspronkelijk afkomstig uit de Rocky Mountains, bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Vóór de opkomst van antibiotica, was het reeds een populair medicijn. Nu sommige van die middelen wat ingeboet hebben aan effectiviteit tegenover bepaalde bacteriën, begint Echinacea dan ook weer een merkbare stijging in populariteit te genieten. In 2005 was het zelfs het meest verkochte kruidensupplement in de volledige US.

  Terecht of niet? We gingen voor jou op onderzoek om die vraag te beantwoorden.

  Hoe Effectief Is Echinacea Nu Echt?

  Echinacea tabletten worden voornamelijk gebruikt bij behandeling van verkoudheid, griep en andere stoornissen op de luchtwegen. Maar het wordt daarnaast ook door sommige mensen aangeraden als ontstekingsremmer, of middel tegen onrust, stress en vermoeidheid.

  In de eerste plaats deden we uitgebreid research naar specifieke ervaringen van gebruikers, en uit zo veel mogelijk verschillende bronnen. Op die manier konden we promotionele reviews van fabrikanten of verkopers zo veel mogelijk mijden en kregen we een accurater beeld van de algemene tevredenheid over deze tabletten.

  Zo goed als unaniem wordt vermeld dat verkoudheden al na 24 uur verdwijnen, en het middel ook zeer goed helpt tegen zwaardere infecties van de luchtwegen. Een paar enkelingen gebruikten het met succes tegen oorontsteking en genitale wratten, maar niet genoeg om hier conclusies uit te trekken. Bijwerkingen werden door niemand gemeld, behalve 1 persoon die een allergische reactie op het kruid vertoonde. In vergelijking met bijwerkingen van antibiotica is het dus overduidelijk de betere oplossing.

  Een tevreden gebruiker vertelt:

  ‘’Ik had een infectie van de bovenste luchtwegen, inclusief groen-geel slijm en daarbovenop een zware keelontsteking van alles wat langs mijn sinussen naar beneden droop. Mijn natuurgeneeskundige schreef me echinacea tabletten voor die ik 4 keer per dag nam. En *poef*, na een week was elk teken van ziekte verdwenen! Vroeger nam ik altijd antibiotica voor dit soort sinus problemen, maar ik ben blij dat ik een natuurlijker alternatief heb gevonden dat mijn lichaam ondersteunt met de nodige vitaminen en voedingsstoffen terwijl ik genees.’’

  Onze Conclusie

  Waar de wetenschap soms nog sceptisch tegenover het middel staat (vooral omdat studies elkaar tegenspreken, wat te wijten kan zijn aan de verschillende producten die op de markt zijn en dus tot verschillende resultaten kunnen leiden), spreekt wat ons betreft de ervaring van gebruikers voor zich:

  Negatieve ervaringen zijn er zo goed als niet te vinden, met uitzondering van eventuele allergische symptomen.

  En waar iedereen het dan weer wél over eens is, is dat deze tabletten momenteel de beste optie zijn die er is in vergelijking met traditionele geneesmiddelen.

  Voor het beste resultaat wordt aangeraden deze tabletten te nemen bij het verschijnen van de eerste symptomen, of zelfs preventief ter versterking van de algemene weerstand.

  Op die manier ben je die vervelende griep of verkoudheid zo weer kwijt, op een gezonde en natuurlijke manier.

  Geef een reactie