" />
  Psoriasis dieet: werkt het en hoe?

  Psoriasis dieet: werkt het en hoe?

  Een psoriasis dieet, werkt het? Uit wetenschappelijk onderzoek is er nog geen bewijs voor gevonden. Echter, stellen heel veel mensen dat het eten en het vermijden van bepaald voedsel psoriasis heeft doen verminderen en in sommige gevallen zelfs doen verdwijnen. In dit artikel vertellen we welke voedingstoffen psoriasissymptomen kunnen verminderen.

  Psoriasis dieetpsoriasis dieet

  Onderzoek in de Verenigde Staten heeft wel aangetoond dat een psoriasis dieet kan werken in combinatie met een UV-licht bestraling. Patiënten die een dieet aanhielden met weinig vet en extra koolhydraten hadden bij dit onderzoek 25 behandelingen nodig, waar mensen met een niet-aangepaste levensstijl gemiddeld zo’n 36 behandelingen nodig hadden. Een enorm verschil dus. Rood vlees, alcohol, kaas, melk en gluten leken de symptomen te verergeren.

  Welke voedingsmiddelen eten bij dit dieet?

  Volgens het onderzoek dien je dus rood vlees, alcohol, gluten, melk en kaas te vermijden. Maar wat moet je dan wel eten? Volgens het onderzoek moet je minder geraffineerde koolhydraten innemen. Deze zitten onder andere in witte rijst, witte pasta, snoep en koekjes. Gebruik als vervangers hiervoor: extra groenten, kip, kalkoen, bruine rijst, ongezouten noten en vette vis. Deze voedingsmiddelen kunnen echt bijdragen aan het verminderen van de psoriasissymptomen.

  Blijf gemotiveerd

  Belangrijk bij dergelijke diëten, en dus ook bij het psoriasis dieet, is het gemotiveerd blijven en door blijven zetten. Een koekje of snoepje op zijn tijd kan best wel maar houd je doel voor ogen. Veranderingen zullen met de tijd komen en zullen niet meteen zichtbaar zijn, net als bij andere diëten. Helaas werkt een dergelijk dieet niet voor iedereen, en is ook de medische geschiedenis van belang. Hoe erg is de psoriasis hoe is je genetische historie? Het psoriasis dieet proberen is natuurlijk nooit verkeerd.

  Geef een reactie