" />
  Parelketting

  Parelketting

  Informatie

  Parelketting is een veel voorkomende aandoening aan de penis. Het betreffen hier kleine slijmvliesbultjes tussen de penisschacht en de eikel. Deze bultjes zijn wit en veroorzaken vaak bezorgdheid bij mannen. Ze denken dat ze een soa hebben opgelopen. Gelukkig is parelketting dit niet, integendeel zelfs. Het is een volledig goedaardige aandoening en kan bij alle mannen voorkomen. Zo’n dertig procent van de mannen heeft wel eens parelketting. Ze zijn niet besmettelijk.

  Het is niet bekend wat de reden is voor de penisaandoening. De bultjes verschijnen spontaan. Wel wordt het vaker opgemerkt bij donkere en onbesneden mannen. Er is geen enkel verband tussen hygiëne of seksualiteit en deze papels.


  Symptomen

  De symptomen van parelketting zijn als volgt:

  • Er ontstaan vele witte of huidkleurige bultjes van zo’n 1-2 mm. Ze liggen tussen de penisschacht en eikel in. Soms zijn er wel enkele honderden aanwezig.
  parelketting

  Synoniemen:

  • Pearly penile papules
  • corona divina
  • PPP

  Behandeling

  Er is absoluut geen medische noodzaak om parelketting te behandelen. Het is goedaardig en is niet besmettelijk. Toch beschouwen sommige mannen het als cosmetisch ongewenst. Vanuit dit oogpunt kan er voor gekozen worden om het te behandelen. Dit kan door middel van:

  • Laser chirurgie met een CO2 laser. Dit heeft vaak een goede werking. Ze komen niet meer terug.
  • Electroagulatie waarbij de bultjes worden weggebrand.
  • Cryotherapie met vloeibare stikstof

  Voorkomen van parelketting

  Parelketting is niet te voorkomen omdat de oorzaak niet duidelijk is. Hygiëne en seksualiteit spelen geen rol.


  1. Kevindecember 1,15

   Koop een flesje ‘Castor Olie’ bij de (wat grotere) Kruidvat. Wordt normaal gebruikt voor schrale huid en ook zelfs voor in de haar om het voller te maken etc.. Maar dat doet er even niet toe. Wat er wel toe doet is dat als je dit op je zogenoemde parelketting smeert: 3x daags voor een paar dagen lang (zeg maar kleine week of zelfs in 4 dagen) dat het weggaat!!! Het kost 3-5 euro en geen dank!:) Geloof het of niet.. het werkt! ECHT. en nee dit is geen spam van een link naar of whatever.. gewoon de oud-vertrouwde kruidvat en een paar euro.

   • Kevindecember 1,15

    Nogmaals het werkt! Uitgetest en wel

   • admindecember 1,15

    Hallo Kevin. Bedankt voor je toevoeging!

   • anoniemjanuari 23,18

    hallo kevin , zou het graag ook eens proberen. maar je hebt er tog nooit last van gehad ? en blijft het dan weg of smeer je die Castor Olie er nog telkens op regelmatige basis op ? mvg

  2. Anoniemmaart 12,17

   Heb ze net besteld hopelijk werkt het zal het julie zeker laten weten

  3. Matty R-padoktober 30,17

   Ik had echt een enorme parelketting. 4-5 mm met de oplossing van de kruidvat zijn ze bijna weg!!

  Geef een reactie