" />
  Neuro eczeem

  Neuro eczeem

  Informatie

  Neuro eczeem is een type eczeem dat zo intens kan jeuken dat krabben zelfs geen verlichting brengt. Het ontwikkelt zich wanneer de zenuwuiteinden in de huid geirriteerd raken. Dit leidt tot een ernstige jeukreactie. Hoe beschadigder de huid is, hoe heviger de jeuk. Het kan overal op het lichaam voorkomen. De oorzaak ligt vaak bij een insectenbeet of stress. Er is niet veel bekend over neuro eczeem.


  Symptomen

  De meest voorkomende symptomen van neuro eczeem zijn de volgenden:

  • Allereerst is de jeuk intens. Krabben verlicht de jeuk niet. Door het krabben ontstaan er rode vlakken op de huid. Probeer krabben te vermijden want dit maakt het alleen maar erger.

  Behandeling

  Er is niet veel bekend over dit type eczeem. Wel kan er geprobeerd worden om een vette zalf op de huid te smeren om de huid elastisch te houden. Dit zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt en verder beschadigd. Ook kun je corticosteroïden en antihistaminica gebruiken om van de hevige jeuk- en ontstekingsreactie af te komen. De huisarts dient dit voor te schrijven.

  Voorkomen van neuro eczeem

  Het kan voorkomen worden door de mogelijke oorzaken aan te pakken: insectenbeten en stress. Door te zorgen dat je deze twee factoren vermijdt, wordt de kans op neuro eczeem al aanzienlijk kleiner.

  Geef een reactie