" />
  Mazelen bij volwassenen

  Mazelen bij volwassenen

  Mazelen is een vlekjesziekte die voorkomt bij kinderen onder de 15 jaar. Mazelen komen veel voor. Toch krijgen wij vaak via het contactformulier op de website vragen of mazelen ook voor kunnen komen bij volwassenen. In dit artikel geven we hier een antwoord op.

  Algemene informatiemazelen bij volwassenen

  De mazelen is een vlekjesziekte die dus voornamelijk bij kinderen voorkomt. Mazelen begint meestal met hoesten, rode ogen en hoge koorts. Ook krijgt de patient witte vlekken op het lichaam met een rood stipje. Deze stipjes komen vooral voor op de wangen, gezicht, nek en hals. Soms krijgen patienten ook een oorontsteking. In uiterst uitzonderlijke gevallen leidt de mazelen tot een longontsteking.

  Mazelen bij volwassenen?

  Er zijn veel fabels te verzinnen over mazelen. Mazelen bij volwassenen bijvoorbeeld, komen niet zovaak voor als dat er verteld wordt. Sinds 1976 is de mazelen toegevoegd aan het Rijksvaccinatieprogramma waardoor bijna iedereen is ingeent tegen mazelen. Mensen van voor 1976 zouden dus nog wel mazelen kunnen oplopen. Echter is de kans hierop zo klein. Ook omdat deze mensen vaak al mazelen hebben gehad. Je kunt mazelen namelijk niet nog een keer oplopen.

  Geef een reactie