" />
  Liplikeczeem

  Liplikeczeem

  Informatie

  Liplikeczeem is een chronische irritatie rondom de lippen. Het komt veel voor en ontstaat doordat er voortdurend met de tong speeksel rondom en op de lippen verspreid wordt. Hierdoor raakt de huid geïrriteerd en krijg je dit type eczeem. Een infectie is helaas ook vaak aanwezig bij liplikeczeem.

  De oorzaak ligt dus bij het nat maken van de lippen. Vooral in de winter worden de lippen droog, en vaak maak je dan je lippen nat om het droge gevoel te verhelpen. Dit veroorzaakt dit type eczeem. Je kunt er zelfs verslaafd aan raken.


  Symptomen

  De meest voorkomende symptomen van liplikeczeem zijn de volgenden:

  • Allereerst zijn de lippen droog en zitten er korsten op. De huid is zichtbaar geïrriteerd.
  • Ook zijn de lippen roder dan gebruikelijk en schilfert het.

  Behandeling

  Liplikeczeem kun je zelf behandelen. Dit doe je door simpelweg niet meer aan je lippen te likken. De behandeling begint dus bij jezelf. Wel kun je ervoor kiezen om een corticosteroïdencrème te gebruiken om ernstige reacties tegen te gaan.


  Voorkomen van liplikeczeem

  Dit type eczeem valt alleen te voorkomen door je lippen elastisch te houden. Smeer de lippen regelmatig in met een vette crème zodat ze niet uitdrogen. Ga tevens niet je lippen telkens nat maken als je voelt dat ze droger worden. Dit verkleint de kans op liplikeczeem enorm.

  Geef een reactie