" />
  Lijnen van Beau

  Lijnen van Beau

  Informatie

  De lijnen van Beau zijn lijnen op de teen- en vingernagels. Ze ontstaan doordat de groei van de nagel tijdelijk is verstoord. Meestal komen ze voor op de nagels op de handen en op de nagel van de dikke teen.

  De lijnen van Beau kunnen na enige tijd uit de nagel groeien maar dit kan een tijd in beslag nemen. Nagels groeien namelijk niet zo snel.

  Het kan ontstaan door een tijdelijke verstoring van de groei van de nagel, maar ook door een lokale aandoening of door een trauma waarbij de nagelriem betrokken is. Als de lijnen van Beau op elke nagel voorkomen kan het zijn dat er een traumatische of metabole invloed is geweest. Maar ook ziektes als syfilis, de bof en roodvonk kunnen het veroorzaken.


  Symptomen

  De symptomen van de lijnen van Beau zijn:

  • De lijnen van Beau zijn dwarse lijnen in de nagels. De kleur is ietwat geel.
  • Soms komt het voor dat de nagelriemen zich verdikken.
  • Ook kan het pijn doen, omdat er een infectie kan ontstaan rondom de nagel
  lijnen van beau

  Synoniemen

  • Striae transversae unguium van Beau

  Behandeling

  De lijnen van Beau hoeven niet behandeld te worden. Ze groeien vanzelf uit de nagel. Wel moet de oorzaak aangepakt worden. Hiervoor kun je langs de huisarts gaan.


  Voorkomen van de lijnen van Beau

  Ze zijn helaas niet te voorkomen, maar ze zijn gelukkig niet gevaarlijk. Wel moet de onderliggende oorzaak onderzocht worden als op alle nagels lijnen van Beau ontstaan.


  Geef een reactie