" />
  Last van vlekjes op de huid?

  Last van vlekjes op de huid?

  Veel mensen in Nederland hebben vlekjes op de huid. Bij de een is het onschuldig, bij de ander minder onschuldig. In dit artikel zijn de diverse soorten vlekjes op de huid kort uiteengezet om potentiële oorzaken van de vlekjes uit te kunnen leggen.

  Vlekjes op de huid: de oorzakenvlekjes op de huid

  Een eerste oorzaak van de vlekjes kan pityriasis versicolor zijn. Bij deze huidziekte zitten de vlekken voornamelijk op de romp, schouders en bovenarmen. Er is sprake van een schilfering en de vlekken zijn meestal wit van kleur. In enkele gevallen betreft het ook bruine of rode vlekjes. Het is bij pityriasis versicolor raadzaam om dit meteen te laten behandelen. Wanneer je dit niet doet kan er steeds meer pigment uit de huid verdwijnen.

  Een tweede oorzaak kan granuloma annulare zijn. Bij deze huidziekte zijn er plekken te vinden op de armen en benen. De plekken zijn over het algemeen schilferend en hebben een roodbruine kleur. Dit is niet gevaarlijk en geeft geen klachten.

  Psoriasis kan ook een oorzaak zijn. Dit is een chronische huidaandoening die behandeld moet worden. Er zijn scherp begrensde rode platte plekken te constateren op het lichaam. Deze zijn vaak bedekt met schilfers die gemakkelijk er af getrokken kunnen worden. Er zijn vele vormen van psoriasis, als Psoriasis guttata en meer.

  Ook ringworm kan een oorzaak zijn van vlekken op de huid en op het hoofd. Dit is een schimmelinfectie die eigenlijk alleen op het hoofd voorkomt en lelijke vlekken kan veroorzaken. Er is vaak sprake van een fijne grijs-witte schilfering te constateren. Ook kunnen er bij deze vlekjes op de huid pus en roodheid te zien zijn.

  Geef een reactie