" />
  Last van bulten op het hoofd?

  Last van bulten op het hoofd?

  Veel mensen vinden wel eens bulten op hun hoofd. Normaal gesproken hoef je je niet snel zorgen te maken over deze bulten. De bulten op het hoofd kunnen door diverse oorzaken zijn ontstaan. In dit artikel sommen we enkele mogelijke oorzaken op, zodat je precies weet wat de oorzaak kan zijn.

  Mogelijke oorzaken bulten op hoofd

  bulten op hoofdEr zijn meerdere mogelijke oorzaken van deze bulten op het hoofd. Ze worden hieronder opgesomd.

  Lipoom

  Allereerst kan het een lipoom betreffen. Een lipoom is een goedaardig gezwel van vetweefselcellen. Deze gezwellen worden ook wel vetbulten genoemd. Deze gezwellen zitten onder de huid en worden tussen de 1 en 10 centimeter groot. Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat deze zich op de hoofdhuid bevinden, ook al komt dit niet heel vaak voor. Een lipoom is totaal onschuldig. De gezwellen voelen zacht aan en je kunt ze zelfs bewegen. Het kan pijnlijk zijn wanneer ze tegen een zenuw aanliggen maar dit komt niet vaak voor. Meer informatie over de lipoom vind je hier.

  Seborroïsch eczeem

  Het kan ook goed mogelijk zijn dat je last hebt van seborroïsch eczeem. Dit type eczeem is veelvoorkomend en geheel onschuldig. Het zorgt voor jeuk op de hoofdhuid en kan schilfering en bultjes veroorzaken. Het is makkelijk te behandelen. Voor meer informatie over dit type eczeem kun je op deze pagina verder kijken.

  Puisten

  Een andere mogelijkheid is dat je last hebt van puisten op de hoofdhuid. Vaak gaat dit ook gepaard met jeuk. De haarzakjes zijn gaan ontsteken en zorgen voor puisten ter grootte van speldenknoppen. Voor meer informatie over puisten kun je hier verder lezen.

  Hoofdluis

  Ook hoofdluizen kunnen ervoor zorgen dat je bultjes op het hoofd krijgt. Hun beten zorgen voor deze bultjes en deze kunnen enorm jeuken. Grijp tijdig in wanneer je vermoedt dat je hier last van hebt. Meer informatie over luizen vind je hier.

  Folliculitis keloidalis

  Folliculitis keloidalis is een huidziekte die zorgt voor ontstoken haarzakjes op het behaarde hoofd. Deze ziekte komt voornamelijk voor bij Afrikanen, maar ook anderen kunnen er last van krijgen, al is het minder snel. De oorzaak van deze bultjes ligt bij het afweersysteem. Het kan verergerd worden door het hebben van een kort geknipt kapsel. In de bultjes zit vaak pus. Herken je de symptomen? Dan kun je verder lezen op de pagina van Folliculitis keloidalis.

  Cleani-Kid-Antihoofdluisshampoo Cruydhof-Zilverwatergaranties

  1. Leroy Maartensmei 17,15

   bedankt

  2. Sarahmei 17,15

   Beste Huidkwalen,

   Ik ben geen Afrikaan. Kan ik dan wel last hebben van Foliculitis?

   Vriendelijke groet,e
   Sarah

   • adminjuni 18,15

    Dat kan inderdaad wel. Ga even langs de huisarts om het zeker te weten.

    Groeten,
    Huidkwalen.nl

  3. Yvonnenovember 23,16

   Ik heb de laatste 2 weken last van jeuk op een bepaalde plek op m’n hoofd. Nou ben ik er ook achter gekomen dat er een “bult” of noem het ook wel heuvel op diezelfde plek ontdekt. Is hier een enige oplossing voor? Of toch voor de zekerheid naar de dokter om ernstige uitkomsten uit te stellen?

  4. Samantmaart 13,17

   Bij mij brand het stukje hoofdhuid heel erg het lijkt wat dik te zijn maar weet nou niet of het een puist is

  5. pietmei 26,17

   mijn man heeft kalk bulten op zijn schedel hij zit er altijd aan te krabbelen maar komen met de zelfde gang weer terug ze jeuken niet doen geen pijn
   wat kan dat zijn hij krijg het op steeds meer plaatsen hij heeft een kale schedel en is 83 jaar

  Geef een reactie