" />
  Last van bulten in de nek?

  Last van bulten in de nek?

  Tegenwoordig krijgen we telkens vragen over bulten in de nek. Wat kan dit zijn en hoe ontstaan deze en bovenal, hoe gaan ze weer weg. In dit artikel geven we mogelijke oorzaken met bijbehorende behandelingen. Ga bij twijfel altijd naar de huisarts!

  Bulten in nek door stressbulten in nek

  Het kan goed mogelijk zijn dat de bulten zijn ontstaan door stress. Je lichaam geeft dan duidelijke signalen af dat je het even rustig aan moet gaan doen, dit doet ze door middel van (vetbulten) bulten in de nek. Zit je dus in een stressvolle periode? Let dan op de volgende dingen:

  • Zorg dat je genoeg rust krijgt. Het nemen van meditatielessen kan ook goed werken.
  • Zorg eens voor wat afleiding. Een avondje met je vriendinnen of met iemand anders kan goed werken. Ga eens naar de bioscoop o.i.d.
  • Probeer dingen los te laten. Als je lang met iets zit kun je stress krijgen. Probeer dergelijke dingen achter je te laten. Heb je hier hulp bij nodig, dan kun je iemand inschakelen.

  Ontstekingen

  Er kunnen ook altijd bultjes ontstaan die een ontsteking als oorzaak hebben. Deze kunnen werkelijk overal ontstaan. Dit kan komen door het schuren van kleding o.i.d. Deze plekjes genezen vaak vanzelf en zijn niets om je zorgen over te maken. Je kunt dit behandelen door de oorzaak van de irritatie weg te nemen. Controleer eens goed of je kleding niet schuurt in de nek. Als er sprake is van jeuk kun je jeukstillende middelen proberen. Deze zijn te koop bij de drogist of op het internet.

  Keelontsteking

  Er kunnen ook bultjes in de nek ontstaan wanneer er sprake is van keelontsteking. Door jezelf hierop te onderzoeken kun je deze mogelijke oorzaak aanpakken.

  Ontstoken talgkliercyste

  Je kunt ook een talgkliercyste in je nek hebben. Dit ontstaat wanneer een talgklier in de huid verstopt raakt. Oude huidcellen hopen zich op en creëren zo een verstopte talgkliercyste. Dit is meestal niet kwaadaardig en hoeft niet verwijderd te worden. Wanneer de huisarts twijfelt, wordt deze cyste uit voorzorg verwijderd.

  Geef een reactie