Krentenbaard bij volwassenen
Krentenbaard bij volwassenen komt niet vaak voor. Het is een besmettelijke ziekte die vooral bij kinderen voorkomt. Het is een infectie die wordt veroorzaakt door de stafylokok bacterie. Het bevindt zich vooral rondom de neus en de mond. Niet alleen kinderen kunnen het krijgen. Krentenbaard bij volwassenen kan ook voorkomen. Het komt zelden voor, maar het is dus wel mogelijk. In dit artikel leggen we je uit hoe krentenbaard bij volwassenen eruit ziet.
De symptomen voor volwassenen
De symptomen zijn bij volwassenen identiek aan de symptomen van krentenbaard bij kinderen. Er ontstaan allerlei blaasjes op de huid die na verloop van tijd overgaan in blaren. Enig verschil is dat de blaasjes zich vooral voordoen op de rug, borst en buik waar het bij kinderen vaak op het gezicht ontstaat.
Hoezo kan krentenbaard bij volwassenen ontstaan?
Normaal gesproken komt het dus alleen voor bij kinderen, maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen. Een oorzaak hiervan is een verslechterde weerstand. Een onderliggende ziekte, als kanker of HIV kan hieraan ten grondslag liggen. Ook ernstige slaapgebrek, stress, slechte voeding en medicijnen, als prednison, kunnen een oorzaak zijn van het slechte afweersysteem.
De behandeling
Krentenbaard dient ook bij volwassenen behandeld te worden. Hier zijn enkele goede middelen voor. Tetracycline en fusidinezuur zorgen ervoor dat de bacteriën sterven, en de infectie dus stopt. Ook kan er een antibiotica crème voorgeschreven worden om van de krentenbaard af te komen. Al binnen twee dagen is de infectie niet meer besmettelijk. Deze middelen worden voorgeschreven door een huisarts.
Vind hier meer informatie betreffende krentenbaard zelf.
Geef een reactie