" />
  Koude voeten: 5 tips om het tegen te gaan

  Koude voeten: 5 tips om het tegen te gaan

  Koude voeten zijn enorm vervelend. Helemaal wanneer het al zo koud buiten is. Liefst een derde van de vrouwen heeft er last van. Ook veel mannen hebben last van dit fenomeen. Hoe kun je er vanaf komen en hoe is het te voorkomen?

  Informatie koude voetenkoude voeten

  Koude voeten worden veroorzaakt door, in de meeste gevallen, een verslechterde bloedsomloop. Er gaat vaak iets mis bij het vernauwen en verwijden van de bloedvaten. Dit veroorzaakt de kou. Wellicht herken je het wel dat je voeten dik worden en rood gaan gloeien. Je lichaam past zich op dat moment aan op de kou en laat meer bloed door. Dit kan ook gepaard gaan met een prikkelend gevoel.

  Een tweede oorzaak van koude voeten kan het Fenomeen van Raynaud zijn. Dit fenomeen doet de kleine slagadertjes verkrimpen waardoor de bloedtoevoer afneemt. Er kan dan ook een pijnlijke kramp ontstaan. Tevens wordt de huid vaak blauwpaars of wit van kleur.

  Een trage schildklier kan tevens de oorzaak zijn van de koude voeten. Dit heet ook wel hypothyreoïdie.

  Hormonen kunnen er tevens voor zorgen dat je voeten koud worden. Je hormonen spelen namelijk een cruciale rol bij de zenuwwerking en bloedcirculatie.

  Tips tegen koude voeten

  • Draag dikke wollen sokken. Dit zorgt ervoor dat je voeten beter warmte vasthouden. Zorg er tevens voor dat je kleding, of schoenen, niet te strak zitten. Dit isoleert beter.
  • Een voetmassage kan wonderen verrichten. Schakel hiervoor een professional in, of kijk je partner lief aan.
  • Zorg voor veel beweging. Veel beweging zorgt voor een betere bloedcirculatie.
  • Neem een warm voetenbad. Ook dit kan echt wonderen doen. Je zult waarschijnlijk snel van je koude voeten af zijn.
  • Stop met roken en eet gezond. Roken kan ervoor zorgen dat de bloedcirculatie verslechterd. Stop hier dus meteen mee als je van deze kwaal af wilt komen.
  • Tip van onze expert: ook een crème kan helpen. Bijvoorbeeld Natusor Koude handen & voetencrème.

  Geef een reactie