" />
  Koude neus – Symptomen, voorkomen en behandelen

  Koude neus – Symptomen, voorkomen en behandelen

  Nu het weer kouder wordt, hebben veel mensen last van een koude neus. De oorzaken zijn zeer moeilijk te vinden op het openbare web. Daarom is er voor gekozen om middels dit bericht jullie te informeren over hoe een koude neus ontstaat, wat je er aan kunt doen en hoe je het kunt voorkomen

  Koude neus oorzaken

  koude neus
  Een koude neus komt vaak voor en kan veroorzaakt worden door verschillende aandoeningen. Allereerst is er acrocyanose. Dit betekent letterlijk ‘het verkleuren van handen en voeten (en in dit geval de neus). De oorzaak ligt waarschijnlijk bij een slechte doorbloeding van de neus. De kleine bloedvaatjes trekken samen waardoor de neus koud gaat aanvoelen. Over het algemeen komt het op zichzelf voor, maar er kan ook een andere ziekte de oorzaak zijn van acrocyanose. Denk bijvoorbeeld aan het Fenomeen van Raynaud, hart- en vaatziekten, anorexia nervosa en bloedarmoede. Heel af en toe is acrocyanose een bijwerking van bepaalde medicijnen.

  Ook een te trage schildklier kan ervoor zorgen dat je last van een koude neus krijgt. De schildklier is, als deze te traag is, niet in staat om schildklierhormonen aan te maken. De processen in het lichaam verlopen trager en dat kan ervoor zorgen dat je last van een koude neus, handen of voeten krijgt.

  Voorkomen en behandelen

  Het behandelen van een neus die koud is kan allereerst door ervoor te zorgen dat je veel beweegt. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en zal eraan bijdragen dat je koude neus afneemt en uiteindelijk zelfs wegtrekt. Ook het nemen van extra vitaminen kan eraan bijdragen dat de neus weer warmer wordt. Een massage (ja op de neus) kan er ook aan bijdragen dat de neus minder koud wordt en dat de koude neus zelfs helemaal niet meer terugkeert.

  1. Suusseptember 22,15

   brrr…………..!

  Geef een reactie