" />
  Kersenwratjes

  Kersenwratjes

  Informatie

  Kersenwratjes zijn goedaardige huidtumoren. Het zijn opeenhopingen van bloedvaten in de lederhuid. De reden van het opeenhopen van de bloedvaten is totaal onduidelijk. Bijna iedereen boven de dertig jaar heeft wel een kersenwratje. Vanaf het zestigste levensjaar komen ze nog meer voor. Mannen en vrouwen hebben een even grote kans om het te ontwikkelen. De plekken zijn vooral te zien op de armen, schouders en borst.


  Symptomen

  De symptomen van kersenwratjes zijn als volgt:

 • De kleine bultjes zijn zo’n 1 mm tot 1 cm groot. Ze kunnen zich in grotere aantallen bevinden op je huid.
 • Ze komen vrij veel voor, vooral boven het zestigste levensjaar kun je er veel hebben. Ze veroorzaken verder geen klachten, wel kunnen ze cosmetisch ongewenst zijn.
 • kersenwratjes

  Gerelateerd:

  • Angioma senilia
  • Vaatgezwelletjes bij ouderen

  Behandeling

  Het is niet nodig om kersenwratjes te behandelen. Ze kunnen geen kwaad en er bestaat geen kans dat ze uitgroeien tot een kwaadaardige tumor. Vanuit cosmetisch oogpunt kan het wel gewenst zijn om ze te verwijderen. Dit kan door middel van laser therapie of het wegbranden van de plekjes.


  Kersenwratjes voorkomen

  Je kunt kersenwratjes niet voorkomen. Simpelweg omdat de oorzaak niet te verklaren valt. De oorzaak is namelijk dat bloedvaten zich opeenhopen. Waarom dit gebeurt is niet duidelijk. Alvorens er hier geen duidelijke verklaring voor is vallen er geen tips te geven om het te voorkomen.


  Geef een reactie