" />
  Kalknagel en azijn; werkt het en hoe?

  Kalknagel en azijn; werkt het en hoe?

  Kalknagels zijn een veel voorkomende kwaal. Iedereen heeft er wel eens last van. Maar hoe kom je er nou van af? Wat is de werking van azijn op een kalknagel? In dit artikel wordt dit uitgebreid uitgelegd.

  Kalknagelskalknagel azijn

  Kalknagels worden veroorzaakt door schimmels die de huid of de nagel binnendringen. Deze schimmel zorgt ervoor dat er een afscheiding ontstaat, die wij kenmerken als een kalknagel. Ze ontstaan vooral op vochtige plekken, als in natte sokken, de sauna, het zwembad of in de sportschool.

  In de beginfase zal de schimmel zich klein manifesten. Het begint aan de rand van de nagel en zich langzaam uitbreiden als je er niets aan doet. De nagel wordt met verloop van de tijd dik en brokkelig en kan in sommige gevallen zelfs uitvallen. Echter is een kalknagel niet gevaarlijk. Wel zijn ze besmettelijk voor andere tenen. Ook kunnen de omringende tenen wat gaan jeuken.

  Kalknagel azijn

  Kalknagels kunnen behandeld worden door middel van azijn. Er zijn voor kalknagels geen dure producten benodigd. Witte azijn is de remedie. Om van de kalknagel af te komen middels azijn, dien je de volgende stappen te volgen:

  Stap 1: Vijl de nagel

  Allereerst dien je de kalknagel goed te veilen. Breng de nagel terug tot de minimale lengte en vijl daarna het oppervlak van de nagel zoveel mogelijk af. Eventueel kun je dit laten doen door een pedicure.

  Stap 2: Breng azijn aan

  Tweemaal daags dien je azijn aan te brengen. Je hoeft hier niet zuinig mee te doen. Pak een schaaltje en vul deze met water en azijn. Dompel de kalknagel in het water en laat deze hier zo’n kwartier in zitten. Doe dit twee keer per dag totdat de kalknagel verdwenen is.

  Stap 3: Droog de nagels aan de lucht en houd ze bij

  Tot slot dien je de nagels te drogen aan de lucht. Dit wil zeggen; laat ze uit zichzelf drogen.

  Blijf bovenstaande stappen volhouden. Vijl je nagels regelmatig en breng tweemaal daags azijn aan op de kalknagel. Op deze manier zal azijn de kalknagel kunnen doen verdwijnen.

  Geef een reactie