" />
  Is striae voorkomen mogelijk?

  Is striae voorkomen mogelijk?

  Striae voorkomen is de wens van (bijna) iedere zwangere vrouw of persoon met overgewicht. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de striae ontstaat door te snel groeien. Het zijn paarse of rode lijntjes die naast het fysieke aspect vaak ook een ernstige mentale impact hebben. Lees in dit artikel hoe je striae voorkomen kunt.

  Algemene informatie over striaeStriae voorkomen

  Striae zijn strepen op het lichaam die kunnen ontstaan wanneer je snel groeit in gewicht. Je huid moet zich snel aanpassen aan de omvang van je lichaam en kan dat niet bijbenen. Er ontstaan vervolgens groeistrepen, ofwel striae. Het komt vooral voor bij de zwangerschap, maar ook mensen die overgewicht hebben krijgen er vaak last van. Tevens kunnen pubers met een enorme groeispurt last krijgen van de rood-paarse strepen. De strepen komen voor op de benen, armen, rug, borst en buik.

  Striae voorkomen

  Helaas is het erg lastig om striae te voorkomen. De strepen ontstaan al snel. Vooral bij mensen die fors groeien in gewicht kan het moeizaam voorkomen worden. Er bestaan enkele middelen die de kans kunnen verkleinen, dit zijn:

   • Scrubben

  Zorg ervoor dat je de huid regelmatig scrubt. Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen afgebroken worden en stimuleer je de celvernieuwing van de huid. De huid kan zich hierdoor beter aanpassen aan de nieuwe omvang.

   • Crèmes

  Gebruik een crème die ervoor zorgt dat de huid niet uitdroogt. Zorg ervoor dat de huid soepel blijft. Ook kan een vochtinbrengende crème de kans op striae aanzienlijk verminderen. Deze zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft.

  Wanneer je bovenstaande tips opvolgt is de kans groter dat je striae voorkomen kunt. Helaas is het geen garantie, maar de kans is in ieder geval een stuk minder.

  Striae behandelen

  Wanneer je striae niet hebt kunnen voorkomen, is er helaas niet veel te doen. Je kunt het namelijk niet verwijderen. Wel is het zo dat de strepen na enkele jaren vanzelf verbleken. De strepen worden wit van kleur en vallen een stuk minder op.

  1. Striemmei 1,15

   Striae is echt stom, kom er denk ik nooit meer vanaf 🙁

  2. Johan Mmei 12,15

   ik ben 130 kg en 23 jaar, hoe kan ik voorkomen dat ik dit krijg

  Geef een reactie