" />
  Is ooglaseren gevaarlijk?

  Is ooglaseren gevaarlijk?

  Je ogen laseren is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Daarnaast is het ontzettend handig, want je hebt geen lenzen of bril meer nodig. Toch hoor je er nog verschillende verhalen over. Is ooglaseren nou gevaarlijk? Moet ik ergens op letten bij het vinden van een geschikte kliniek en kom ik hier voor in aanmerking? Genoeg vragen die naar boven komen bij het overwegen van een ooglaser behandeling. Lees hier meer over hoe een ooglaserbehandeling in zijn werking gaat en de risico’s die eraan verbonden zijn.

  Laserbehandelingen

  Er zijn veel verschillende laserbehandelingen mogelijk. Dit hangt vaak af van de medische indicatie en verschilt dus per persoon. Ooglaserbehandelingen zijn erop gericht het gezichtsvermogen te behouden of te verbeteren. Bij medische indicatie zoals bijvoorbeeld bij diabetes, glaucoom, nastaat of scheurtjes in het netvlies dan wordt oog laseren vergoed door de zorgverzekeraar.

  Complicaties

  Ook je brilsterkte kan je laten veranderen. Dit wordt een refractieve ingreep genoemd met als einddoel: goed zien zonder bril of lenzen. Het is dan misschien geen medische noodzaak, maar wel erg prettig dat dit door middel van een ooglaserbehandeling verholpen kan worden. Al sinds de jaren ‘80 is ooglaseren een ingreep die vaak wordt uitgevoerd door diverse klinieken. Om de complicaties zo nihil mogelijk te maken is het intake gesprek en vooronderzoek van groot belang. Aan de hand van een aantal testen wordt er ten eerste gekeken of je in aanmerking komt voor een behandeling en ten tweede ook gekeken naar je gezondheid. Daarnaast zijn de complicaties bij een ooglaserbehandeling gelukkig zelden permanent. Een risico op complicaties ligt tussen de 0,5 en 1 procent. Ook de techniek blijft veranderen en wordt steeds accurater.

  Ongemakken na de behandeling

  Er kunnen wel enkele ongemakken optreden na de behandeling. Deze klachten gaan van zelf ook weer weg, maar zijn wel goed om rekening mee te houden tijdens het overwegen van een ooglaserbehandeling.

  Het is namelijk mogelijk dat er na een behandeling een brandend gevoel of jeuk ontstaat. Dit is meestal na de behandeling binnen ongeveer 24 uur. Dit kan even een vervelend gevoel geven, aangezien je ook niet in je ogen mag wrijven. Daarnaast kan ook het zicht een beetje wazig zijn.

  De risico’s bij ooglaseren zijn dus erg laag. Let bij het zoeken van een geschikte kliniek wel altijd even op de certificaten en artsen die in dienst zijn. Daarnaast zegt het vooronderzoek en informatieverstrekking vaak al met wat voor soort kliniek je te maken hebt.

  1. wasiumei 27,16

   Dit is zeer nuttig

  Geef een reactie