" />
  Insectenbeet opgelopen?

  Insectenbeet opgelopen?

  Vooral tijdens de zomer kun je enorm veel last hebben van een insectenbeet. Maar welke insecten steken nou, en zijn ze gevaarlijk? In dit artikel leggen we het uitgebreid uit, zodat je kan analyseren waardoor je bent gestoken, en waarom.

  Algemene informatieinsectenbeet

  Er zijn vele insecten die steken of bijten en dus is de kans op een insectenbeet groot. In dit artikel worden beide behandeld. Algemene symptomen zijn jeuk, pijn en zwelling. Over het algemeen geldt: wanneer je bent gestoken of gebeten in je hals, nek, of wanneer er een allergische reactie optreedt, dien je naar de huisarts te gaan!

  Hommels, bijen en wespen

  Je kent ze vast wel, deze veelvoorkomende insecten. Vooral wespen zijn enorm vervelend omdat ze niet snel te verdrijven zijn. Tevens doet de steek ook zeer, ontstaat er na verloop van tijd jeuk en is er bijna meteen een zwelling te zien. Meer informatie over hoe je een wespensteek kunt behandelen.

  Bijen zijn minder agressief. Ze steken alleen wanneer ze zich bedreigd voelen. Dit betekent voor hen ook meteen zelfmoord, ze laten hun angel in je huid achter waardoor ze sterven. Ook een bijensteek is vervelend en pijnlijk. Ook ontstaat er een zwelling.

  Hommels steken het minst vaak van deze drie vliegende insecten. Ze zijn vrij onschuldig en de kans erop is zeer klein. Ook doet de steek niet heel zeer, maar het is wel even gevoelig. De huid zwelt een beetje op en wordt rood. Over het algemeen is de zwelling enkele uren later verdwenen. Op deze pagina is meer informatie te vinden over de behandeling.

  BiteAwayStick-TegenInsectenbetenByeBites-Stekensetgaranties
  Meer behandelingsmethoden vind je hier.

  Muggen, dazen en horzels

  Een muggenbeet heeft ook bijna iedereen wel eens gehad. Ze komen enorm veel voor en zijn zeer vervelend voor velen. Waarschijnlijk komen ze op de lichaamsgeur van mensen af. Niet iedereen wordt gestoken, de ene wordt lek geprikt en de ander nauwelijks. De bultjes die muggen achterlaten jeuken enorm. Dit komt door het stofje dat ze in de huid spuiten om te voorkomen dat het bloed gaat stollen. De wondjes worden ook erg rood en er kan een vochtophoping plaatsvinden.

  Horzels kunnen niet bijten. Veel mensen denken dat wanneer ze een insectenbeet opmerken, ze een horzelbeet hebben opgelopen, waar het eigenlijk om een ander soort insectenbeet- of steek gaat. Vaak gaat het dan om een dazenbeet. Een daas is een mug en lijkt ook erg op de normale mug, maar is groter en steviger gebouwd. Soms volgen ze hun ‘prooi’ wel een kilometer lang. Vervelende beesten dus. Onlangs hebben we een artikel geschreven over hoe je deze kunt behandelen. Deze pagina is bereikbaar op deze link.

  PerfectSolutions-AntiDaas2 BiteAwayStick-TegenInsectenbeten garanties

  Een tekenbeet

  Tekenbeten zijn het gevaarlijkst van alle beten. Ze kunnen zoals bekend de ziekte van Lyme overbrengen. Teken nestelen zich vaak in gras of lage bossen. Ze kruipen via de voeten naar de warme, vochtige plekken van je lichaam. Er ontstaat, indien er sprake is van de ziekte van Lyme, een rode ringvormige vlek rondom de plek waar door de teek gebeten is. Dit hoeft niet meteen te gebeuren maar kan ook na twee maanden zichtbaar worden. Ook kun je koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, gewrichtspijn krijgen. Indien je aan deze symptomen voldoet van deze insectenbeet dien je altijd naar de dokter te gaan!

  Geef een reactie