" />
  Huiduitslag en jeuk? De mogelijke oorzaken

  Huiduitslag en jeuk? De mogelijke oorzaken

  huiduitslag jeuk

  Huiduitslag en jeuk? De mogelijke oorzaken

  Huiduitslag en jeuk komt erg veel voor. In dit artikel worden de mogelijke oorzaken van jouw huiduitslag en jeuk uiteengezet, zodat je precies weet hoe je het behandelen moet en ook hoe je het voorkomen kunt.

  Eerste mogelijke oorzaak huiduitslag en jeuk: Netelroos

  Netelroos kan een oorzaak zijn van huiduitslag en jeuk. De bulten zijn rood van kleur en ontstaan bij een allergische reactie. Een precieze oorzaak is onbekend. Wel is duidelijk dat het kan komen door chocolade, voedseltoevoegingen of door fysieke prikkels, als de warm of kou.netelroos

  Behandelen en voorkomen

  Het gaat vanzelf over en behoeft geen behandeling. Wel kan het even vervelend zijn, want de bulten kunnen enorm jeuken. Probeer er op te letten wat je eet zodat je een relatie kunt leggen met waar het vandaan komt.

  Schurft

  Ook schurft kan een mogelijke oorzaak zijn van huiduitslag en jeuk. De schurft wordt veroorzaakt door schurftmijten die eitjes leggen onder de huid. Je kunt het behandelen door een permitrène crème te gebruiken. Ook een ByeBites crème werkt enorm goed tegen de jeuk. Schurft valt helaas niet te voorkomen, dit dient bestreden te worden.

  Eczeem

  Ook eczeem kan voor huiduitslag en jeuk zorgen. Het komt bij enorm veel mensen voor en kan enorm vervelend zijn. Het komt op alle leeftijden voor en kan soms wel erfelijk zijn. Er zijn vele subtypen eczeem die geraadpleegd kunnen worden op de algemene pagina van eczeem. Bij eczeem kan er heftige jeuk ontstaan. Er kunnen tevens blaasjes ontstaan waarbij je constant het gevoel hebt dat je moet krabben.huiduitslag jeuk

  Eczeem is enorm lastig te behandelen. Per subtype verschilt dit. Vaak moet er een lichttherapie aan te pas komen. De celgroei wordt dan door middel van UV-licht beïnvloed. Voorkomen is ook lastig. Je bent er vatbaar voor of niet. Echter, kun je de kans enorm verkleinen wanneer je irriterende stoffen vermijdt, of uitdroging van de huid voorkomt. Het boek ‘Een mooie huid van binnenuit’ raden wij aan. Dit boek geeft enorm handige tips.

  Andere mogelijke oorzaken van de jeuk zijn:
  Gordelroos
  Pityriasis Rosea
  Pityriasis versicolor

  Geef een reactie