" />
  Huidkwaal en de zorgverzekering

  Huidkwaal en de zorgverzekering

  Als u een huidkwaal heeft is het verstandig zo snel mogelijk een bezoek aan de huisarts te brengen. De huisarts kan u bij een ernstige huidaandoening doorverwijzen naar de dermatoloog. Maar wat kost dat allemaal en hoe zit het met uw zorgverzekering? De website GoedkoopsteZorgverzekering.nl zocht het voor u uit.

  Bezoek aan de huisarts

  Huisartsbezoeken worden gedekt door de basisverzekering. Bovendien gaan de kosten van een huisartsbezoek niet ten koste van uw eigen risico. Zodoende hoeft u voor een huisartsbezoek helemaal niets te betalen. Voor eventuele medicijnen die een huisarts voorschrijft kan echter wel een eigen bijdrage gelden.

  Doorverwijzing naar de dermatoloog

  Wanneer u een medisch specialist zoals een dermatoloog consulteert met een doorverwijzing van de huisarts wordt dit ook gedekt door de basisverzekering. Consulten door medisch-specialisten gaan echter wel ten kosten van het eigen risico. Afhankelijk van de hoogte van uw eigen risico en de zorg die al ten koste is gekomen van het eigen risico is het mogelijk dat u een gedeelte van uw consult of behandeling bij de dermatoloog zelf moet voldoen.

  De dermatoloog kan medicatie voorschrijven. Veel medicatie wordt vergoed door het basispakket. Voor sommige medicatie, vooral wanneer het niet de meest goedkope, generieke variant van medicatie betreft, kan een eigen bijdrage gelden. Een volledig overzicht van vergoedingen van verschillende medicatie vanuit het basispakket vindt u op de website Mijnmedicijnvergoeding.nl.

  Vergoeding huidbehandelingen

  Sommige huidkwalen kunnen worden behandeld door een huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Hierbij kunt u denken aan acne behandelingen, camouflagetherapie en het ontharen van het gezicht. Aangezien de huidtherapeut een paramedicus is en geen arts en het hier geen medisch-noodzakelijke behandelingen betreft worden deze niet vergoed door het basispakket. Dergelijke behandelingen worden alleen vergoed door sommige aanvullende zorgverzekeringen.

  Geef een reactie