" />
  Hoe moet je een steenpuist behandelen?

  Hoe moet je een steenpuist behandelen?

  Een steenpuist behandelen is vaak niet nodig, toch kun je het behandelen door middel van enkele handige producten. In dit nieuwe artikel wordt uitgelegd hoe je een steenpuist behandelen moet en hoe je ze überhaupt al voorkomt.

  Algemene informatie steenpuisten

  steenpuist behandelenEen steenpuist is een ontsteking van een haarzakje, waarbij veel pus ontstaat. Het ontstaat door toedoen van de bacterie Staphylococcus aureus. Deze bacterie is ook o.a. de aanstichter van andere huidziekten, als wondroos. Een steenpuist is erg vervelend, het zit namelijk onder de huid, waardoor je er moeilijk bij kunt komen. Uitknijpen wil niet, zoals bij een normale puist wel wil. De steenpuisten doen soms ook erg zeer en voelen zeer hard aan.

  Wie krijgt ze?

  Iedereen kan steenpuisten oplopen. Toch zijn het de mensen met suikerziekte of overgewicht die de grootste kans op de steenpuisten hebben. De steenpuisten komen vooral voor op het gezicht, neus, oren en anus.

  Een steenpuist behandelen

  Er zijn diverse methoden om een steenpuist te behandelen. Meestal verdwijnt een steenpuist vanzelf omdat het vaak slechts een ontsteking betreft die je lichaam zelf oplost. Het proberen uit te knijpen van een steenpuist kan dit proces aanzienlijk doen vertragen, doe dit dus ook vooral niet.

  Soms is er een chirurgische ingreep benodigd om van een steenpuist af te komen. Dit wordt gedaan wanneer je meerdere steenpuisten hebt, of wanneer er sprake is van een hevige ontsteking. Ook een antibioticum wordt in deze situaties voorgeschreven.

  Een behandeling met trekzalf is niet zinvol. Vroeger werd dit wel gebruikt om steenpuisten behandelen mogelijk te maken, maar het is al bewezen dat dit geen enkel nut heeft. Het kan huidirritaties opleveren en het is ook nog eens slecht voor het milieu.

  Steenpuisten voorkomen

  Een steenpuist behandelen is natuurlijk niet nodig als je ze kunt voorkomen. Hieronder staan enkele tips om steenpuisten te voorkomen, dit zijn:

  • Wees zo hygiënisch mogelijk.
  • Was je huid dagelijks met desinfecterende zeep.
  • Gebruik geen gemeenschappelijke handdoeken.
  1. Jespermei 30,16

   Interessant artikel. Steenpuisten zijn helaas bij mij ook maar al te vaak een probleem, ik heb van alles geprobeerd om ze te behandelen. Als ik hier lees over een chirurgische ingreep, schrik ik wel. Bij mij was het gelukkig op te lossen met een simpel antibioticumzalfje

  Geef een reactie