" />
  Hoe moet je een gerstekorrel verwijderen?

  Hoe moet je een gerstekorrel verwijderen?

  Een gerstekorrel is niet gevaarlijk en is geen reden voor paniek, maar toch kan het wenselijk zijn om ze toch te verwijderen. Je vindt het bijvoorbeeld niet mooi er uit zien. In dit artikel leg ik je uit hoe je ze kunt verwijderen.

  Informatie over gerstekorrel

  gerstekorrel verwijderen
  Voordat we je vertellen hoe een je gerstekorrel verwijderen moet, wat algemene informatie: Een gerstekorrel is een wit korreltje dat verschijnt op de huid rondom of op het ooglid. Ze ontstaan vaak spontaan en je kunt weinig tegen het ontstaan doen. Ze ontstaan als gevolg van te weinig vocht in de huid. Meer informatie over gerstekorrels kun je hier vinden.

  Verwijderen gerstekorrel

  Een gerstekorrel verwijderen is niet heel moeilijk. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Allereerst de manieren waarop je het zelf kunt doen.

  Zelf een gerstekorrel verwijderen

  Je kunt een gerstekorrel zelf verwijderen door een naald te gebruiken. Van tevoren dien je de naald steriel te maken. Je kunt een steriele naald ook kopen bij de apotheek.
  Vervolgens ga je als volgt te werk:

  • Was als eerst je handen. Doe dit zorgvuldig, je handen moeten echt goed schoon zijn.
  • Pak de naald erbij.
  • Vervolgens moet je heel zorgvuldig te werk gaan, je steekt de naald door de gerstekorrel, maar dan alleen door de bovenste huidlaag!
  • Tot slot pak je twee papiertjes of watjes en druk je de gerstekorrel uit de huid. Dit moet niet moeilijk zijn maar ga altijd uiterst zorgvuldig aan het werk. Het is wel je huid waar je mee bezig bent en je wilt geen littekens krijgen. Ontsmet tot slotte je huid nog.

  Dettol-SterilonLeukostrip-2879Romed-VinlyHandschoenengaranties
  Meer behandelingsmethoden vind je hier.

  Dermatoloog

  De dermatoloog kan ook de gerstekorrel verwijderen. Hij/zij maakt eerst de huid schoon met alcohol en zal vervolgens zelf met een steriel naaldje in je huid prikken. Er komt dan druk op de gerstekorrel en hij drukt uit de porie.

  Schoonheidsspecialiste

  Je kunt ook bij een schoonheidsspecialiste terecht om een gerstekorrel te verwijderen. Zij zal op dezelfde manier te werk gaan als de dermatoloog.

  Video

  1. Adriaanmei 8,15

   Dit artikel stelt me gerust. Ik maakte me wat zorgen en was eigenlijk al best wel in paniek. Snel gaan Google-en en toen kwam ik terecht op deze website bij dit artikel. Een hele geruststelling. Duidelijke informatie en ik was er al direct van overtuigd dat ik me onterecht zorgen aan het maken was. Via de instructies op deze website heb ik de gerstekorrel ook redelijk simpel kunnen verwijderen. Dat bespaart me weer een ritje naar de dokter en een doktersrekening.

  2. Elsmei 8,15

   bedankt voor deze heldere informatie, een gerstekorrel vind ik maar lelijk, ik was dus ook op zoek naar tips om het te verwijderen. heb namelijk volgende week mijn gala en wou hier nog even snel vanaf komen, bedankt!’

  3. Marcelmei 8,15

   Bedankt! Eindelijk een website waar de juiste informatie op te vinden is. Al een langere tijd was ik op zoek naar een informatieve en kwalitatieve website waar de informatie die ik zocht op stond. Nu heb ik deze gevonden! Bedankt dat jij de tijd neemt om ons in te lichten over bijvoorbeeld de gerstekorrels, wat een kwaal voor mij was!

   Super bedankt!

  4. Daphnemei 12,15

   Handig stappenplan! Ik ga eerst zelf proberen om de gerstekorrel te verwijderen, als dat niet lukt kan ik altijd nog een afspraak maken bij de schoonheidsspecialiste.

  5. Lindajuli 6,15

   misschien ff off topic maar die boeken onderaan de pagina, ik heb boek een mooie huid van binnenuit gekocht, hoelang mag ik deze lezen of is dit permanent? ps: top boek dankje

   gr
   Linda

  6. Lisetteaugustus 29,15

   Thnx voor de tip.
   Werkt goed en bespaart weer een afspraak bij de schoonheidsspecialist

  7. Suusseptember 22,15

   kan ik ze niet gewoon uitknijpen?

   • adminseptember 22,15

    We raden je aan om het stappenplan te volgen dat hier vermeld staat.

    Gr Huidkwalen

  8. Helmamei 31,16

   Ik heb heel veel gerstekorrels op mijn rug, die soms jeuken. Nu krijg ik ze ook in mijn gezicht. Ik heb geprobeerd om er één die op mijn wang zit te verwijderen maar omdat ik een Bloedverdunner gebruik gaat dit gelijk bloeden en en ontstaat er een bloeduitstorting, dus laat ik de rest maar zitten.
   Heeft iemand nog een goede tip?

  9. Timmeroktober 29,17

   Gewoon uitknijpen werkt prima

  10. Annojanuari 16,18

   Werkt dit ook met dat gersterol onder de eikel? Waar ik het heb zitten en ben via via hier gekomen

  11. Pauljuli 31,18

   Doe er ouderwetse witte menthol tandpasta op, volgende dag weg. Wel oppassen dat de tandpasta niet in je oog terecht komt, voelt niet lekker.

  Geef een reactie