" />
  Het probleem van maagzuurremmers

  Het probleem van maagzuurremmers

  Wanneer je voor het eerst te maken krijgt met een naar zuur gevoel in je slokdarm bestaat de kans dat je niet eens door hebt dat het hierbij om brandend maagzuur gaat. De eerste keer denk je waarschijnlijk, wat overkomt mij nou en bijt je door de pijn heen. Wanneer je echter vaker last krijgt van zuurbranden is de kans groot dat je hiermee naar de dokter gaat, of zelf op onderzoek uitgaat. Je gaat Google op en zoekt op: maagzuurremmers online kopen. Je ziet allerlei soorten maagzuurremmers staan en besluit om toch maar eerst een bezoekje aan de dokter te brengen, om te kijken wat hij jou adviseert.

  Ga nooit voor symptoombestrijding van jouw klachten!

  Eenmaal bij de dokter aangekomen vertel je hem dat je de laatste tijd steeds meer last hebt van zuurbranden. Voor de dokter zal dit waarschijnlijk niets nieuws zijn, aangezien alleen in Nederland al meer dan 1 miljoen (!) mensen met soortgelijke klachten rondlopen. Hij schrijft jou de maagzuurremmer voor, waarvan hij denkt dat deze het beste voor jou werkt.

  Nu komt het probleem: maagzuurremmers doen alleen aan symptoombestrijding, niet aan oorzaakbestrijding. Wanneer jij blijvend van jouw brandend maagzuur wilt genezen is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken.

  Symptomen zijn bijvoorbeeld een brandend gevoel in de slokdarm, misselijkheid, opgeblazen gevoel, naar gevoel na het eten, zure smaak in de mond en opkomend eten dat zuur proeft. De oorzaak ligt echter een stuk dieper en deze wil je juist bestrijden. Brandend maagzuur is enkel een verkeerde conditie van je lichaam en deze is prima te genezen met een goed brandend maagzuur geneesplan.

  Waarom het belangrijk is om zo snel mogelijk jouw maagzuur weer in balans te brengen

  Hoe langer jij wacht met het weer in balans brengen van jouw maagzuur en hoe langer jij maagzuurremmers, of andere middeltjes tegen brandend maagzuur blijft gebruiken, hoe erger de klachten zullen worden. Je maag loopt als het ware ‘achter de feiten aan’ en krijgt niet de gelegenheid om te herstellen.

   

  Wat op dit moment belangrijk is om te weten over brandend maagzuur:

  1. Ga niet voor symptoombestrijding, maar pak de oorzaak van brandend maagzuur aan.
  2. Pak zo snel mogelijk de oorzaak aan, zodat de maagzuurklachten niet verergeren.

   

  Geef een reactie