" />
  Groene nagels

  Groene nagels

  Informatie

  Af en toe kan een nagel een groene kleur ontwikkelen. De groene nagels ontstaan door twee soorten micro-organismen. Dit zijn:

  • De Candida parapsilosis
  • De Pseudomonas aeruginosa

  Beide micro-organismen kunnen er voor zorgen dat je groene nagels krijgt. Beide infecties kunnen ontstaan bij mensen die veelal in een vochtige omgeving aan het werk zijn. Ook een beschadigde nagel kan een infectie van beide micro-organismen in werking zetten.

  Een infectie is niet gevaarlijk, tenzij je een slecht immuunsysteem hebt. In dat geval kan de infectie zich uitbreiden naar andere plekken. Gelukkig komt dit niet veel voor.

  Toch kan het er niet mooi uit zien wanneer je groene nagels hebt. Er zijn enkele behandelingsmethoden die in dit artikel worden besproken.


  Symptomen

  De meest voorkomende symptomen van groene nagels zijn de volgenden:

  • Naast het krijgen van groene nagels zijn er meestal geen andere symptomen. Soms kan de nagelriem ook gaan ontsteken, maar de kans hierop is gering.

  groene nagels

  Synoniemen:

  • Groene-nagel syndroom

  Behandeling

  Het behandelen van groene nagels is erg lastig. Dit komt omdat de nagelplaat infectiehaarden erg lastig te bereiken zijn. Wel kunnen groene nagels anders behandeld worden, namelijk:

   • Er kan een azijnoplossing gebruikt worden om van de groene nagels af te komen. Meng 1 lepel azijn met 10 lepels water, en week de nagel twee maal per dag in.
   • Ook kan er een bacterie-dodende oplossing gebruikt worden. Deze kan de infectie opsporen en verdelgen.

  Voorkomen van groene nagels

  Probeer vochtige omgevingen te vermijden. Als dit lastig is, droog dan in ieder geval je handen goed en draag handschoenen.

  Geef een reactie