" />
  Erythrodermische psoriasis

  Erythrodermische psoriasis

  Informatie

  Erythrodermische psoriasis is een type psoriasis waarbij er een intense ontsteking en afschilfering van de huid ontstaat. Dit komt op een zeer groot deel van de lichaam voor. Het is een zeer zeldzame vorm van psoriasis. Overal op het lichaam komen plekken voor en het kan zeer gevaarlijk zijn, omdat het belangrijke functies van het lichaam ontregelt. Er wordt namelijk veel vocht verloren, waardoor mensen hun lichaamstemperatuur niet kunnen behouden. Dit kan zelfs de dood tot gevolg hebben. Het is belangrijk meteen naar de huisarts te gaan als je vermoedt dit te hebben.


  Symptomen

  De meest voorkomende symptomen van erythrodermische psoriasis zijn de volgenden:

  • Er verschijnen erg veel plekken over het gehele lichaam. Deze psoriasis plekken schilferen enorm veel en geven een ontsteking.
  • De plekken kunnen overal voorkomen. Er is sprake van veel vochtverlies.
  • Het gaat vaak gepaard met ziekte, als koorts, hoofdpijn, koude rillingen.

  Behandeling

  Wanneer je voldoet aan de symptomen, of denkt dat je erythrodermische psoriasis, dien je meteen naar de huisarts te gaan. Hij/zij kan je meteen laten behandelen en ervoor zorgen dat het behandeld wordt. Het is een levensgevaarlijke huidaandoening, je dient er dus snel bij te zijn.


  Voorkomen van erythrodermische psoriasis

  Er is niet veel bekend over dit type psoriasis. Tips om erythrodermische psoriasis te voorkomen zijn dan ook helaas niet voorhanden.

  Geef een reactie