" />
  Een (rode) mierenbeet behandelen en voorkomen

  Een (rode) mierenbeet behandelen en voorkomen

  Vooral tijdens de zomer is de kans op een mierenbeet behoorlijk. In dit artikel vind je informatie over deze beet. Wat zijn de symptomen, hoe kun je een (rode) mierenbeet behandelen en hoe kun je ze eigenlijk voorkomen?

  Normale mierenbeet symptomenmierenbeet

  Een mierenbeet is niet gevaarlijk. Wel kunnen ze erg vervelend zijn. Op het moment van de beet voel je niets. Het komt pas later dat je rode vlekjes krijgt die tevens erg kunnen jeuken. Deze plekjes doen bij de meeste mensen niet zeer en worden niet groter. Toch zijn er ook een aantal mensen die allergisch zijn voor deze beten. Bij hen kan een beet leiden tot pijn, extreme jeuk en zelfs enorme zwellingen.

  Rode mierenbeet symptomen

  Rode mieren zijn agressiever dan een normale mier. Ze spuiten bij het steken gif in de huid. Dit veroorzaakt vervolgens een stekende of brandende pijn. Een aantal beten kan zelfs een allergische reactie veroorzaken. In dit geval dien je zo snel mogelijk medische hulp in te schakelen. Verder wordt de gebeten plek rood en zwelt deze op. Probeer nooit te krabben aan deze rode mierenbeten, dan wordt het gif onder de huid verspreid en kunnen de zwellingen groter worden.

  Behandeling

  De behandeling van een mierenbeet is moeizaam. Allereerst dien je de plek te koelen, dit verzacht de pijn en zwelling. Er zijn weinig producten te vinden die een mierenbeet kunnen behandelen. Tea Tree olie werkt vaak wel verkoelend tegen een mierenbeet. Deze is te koop op het internet of bij de drogist. Deze is ook te koop in onze webshop, zoals hieronder te zien is.

  HG-Korrelstegenmierenrode mierenbeetRoxasect-Mierenpoedergaranties

  Meer behandelingsmethoden vind je hier.

  Belangrijk is, dat je bij een allergische reactie altijd medische hulp zoekt.

  Voorkomen

  Het voorkomen van een (rode) mierenbeet is moeizaam. Ze zijn werkelijk bijna overal te vinden. Ze bevinden zich vooral bij picknicktafels, fruit en ander etenswaar. Probeer dus plekken als deze te vermijden.

  1. Lindajuli 1,15

   Ik heb die korrels van HG die je aanbeveelt gebruikt.. het werkt echt goed, nooit geen mier meer gezien

   GR Linda

  2. Sandraaugustus 25,16

   Een Kampher menthol druppel wil nog wel eens verlichting geven.

  Geef een reactie