" />
  Een eksteroog verwijderen, hoe doe je dat?

  Een eksteroog verwijderen, hoe doe je dat?

  Veel mensen willen wel hun eksteroog verwijderen laten en dit is soms ook wel nodig. Er kan pijn bij komen kijken, het kan zelfs voelen alsof er een spijker onder je voeten zit. In dit nieuwe artikel leggen we uit hoe je je eksteroog verwijderen kunt.

  Algemene informatie eksteroog

  eksteroog verwijderen
  Een eksteroog, ook wel likdoorn genoemd, is een naar binnen groeiende eeltplek. Dit komt vooral voor op de voeten. Dit kan komen door constante druk of wrijving op een bepaalde plek. Bijvoorbeeld door verkeerd schoeisel of strakke kleding. Als je het eenmaal hebt gehad is de kans groot dat het terugkeert. Een eksteroog is niet gevaarlijk, maar het kan wel pijn doen.

  Eksteroog verwijderen

  Er zijn meerdere mogelijke manieren om een eksteroog te verwijderen. Een eerste is verwijdering door de pedicure. De pedicure lepelt de eksteroog als het ware uit en verwijdert de zwarte kern van de eksteroog.

  Een tweede manier is dat je een speciale eksteroogpleister koopt. Deze zijn in de winkel, drogist of op het internet te koop. Vaak noemen ze dit ‘likdoornpleisters’. Deze pleisters zorgen ervoor dat de huid verweekt, waardoor er een grote kans is dat de eelt sneller loslaat. Zorg er alleen voor dat deze pleisters nooit nat worden. Het stofje dat in deze pleisters zit kan dan naar andere plekken op het lichaam verspreid worden, waardoor de normale huid loslaat.

  Soms gaat het ook vanzelf weg. Dit kan door de oorzaak aan te pakken, waarschijnlijk slecht schoeisel of strakke kleding. Ga eens na of je schoenen wel goed zitten, of dat je te strakke kleding draagt. Vermijd dit om de eksteroog vanzelf te laten verdwijnen. Helaas verdwijnt de eksteroog hierdoor niet altijd en dient er vaak extra behandeling uitgevoerd te worden.

  Tot slot is het ook mogelijk om de eksterogen aan te stippen. Ook deze aanstippers zijn te koop op het internet of bij de drogist.

  Geef een reactie