" />
  Dyshidrosis

  Dyshidrosis

  Informatie

  Dyshidrosis is een vervelling van de huid, voornamelijk de handen worden zwaar getroffen door dit type eczeem. Het betekent ‘slecht zweten’ maar het is onbekend of het überhaupt iets te maken heeft met slecht zweten. Er ontstaat, zoals bij de meeste andere typen eczeem wel het geval is, geen ontstekingsreactie. Het betreft een milde variant van handeczeem.
  Deze aandoening gaat vanzelf over.


  Symptomen

  De meest voorkomende symptomen van dyshidrosis zijn de volgenden:

  • Allereerst ontstaan er blaasjes op de huid.
  • Er ontstaan, wanneer deze blaasjes stuk gaan, vervellingen op de huid. Vooral op de handen.

  Behandeling

  Dyshidrosis gaat vanzelf over. Het vereist geen behandeling, wel kan het vervelend zijn omdat het er niet mooi uit ziet. Wel kun je het proces versnellen door vette zalven te smeren. Deze dienen ureum of melkzuur te bevatten. Dit zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt en elastisch blijft.


  Voorkomen van dyshidrosis

  Door niet te vaak je handen te wassen kun je het ten allereerste voorkomen. Dit zorgt ervoor dat de handen niet uitdrogen, waardoor er minder kans is op blaasjes die voor de vervelling kunnen zorgen. Als je je handen wast, dien je dit met lauwwarm water te doen. Gebruik bij het handen wassen parfumvrije zeep, hierdoor kan de huid niet gaan irriteren. Smeer de huid vervolgens altijd in met een vette zalf.

  Geef een reactie