" />
  Een horzelbeet of dazenbeet behandelen

  Een horzelbeet of dazenbeet behandelen

  De zomer is weer aanwezig, en dus is de kans op een horzelbeet dat ook. Een horzelbeet is enorm vervelend. In dit artikel vind je tips hoe je een horzelbeet behandelen moet en tevens vind je hier de symptomen, want sommige mensen vergissen zich wel eens. Je kunt namelijk ook gestoken zijn door bijvoorbeeld een daas.

  Informatie horzel

  dazenbeet horzelbeet behandelen

  Een daas

  Echte horzels kunnen niet eens bijten. Mensen bedoelen met horzels vaak de bloedzuigende dazen en de stekende hoornaars. Een horzel is zo’n 1,5 tot 2,5 cm groot, heeft een harig lichaam en kleine antennen. Waarschijnlijk heb je je vergist als je denkt dat je gebeten bent door een horzel, ze kunnen dit namelijk niet eens. De kans is aannemelijker dat een daas de veroorzaker is geweest.

  Informatie daas

  Dazen zijn familie van de bloedzuigende insecten. Ze hebben grote ogen en lijken erg op normale muggen maar zijn forser en steviger gebouwd. Deze muggen steken vrijwel onmiddellijk. Dit kan erg vervelend zijn en tevens pijnlijk. Ook kan er veel jeuk ontstaan. Alleen vrouwtjesdazen zijn in staat om te bijten. Wanneer ze het op iemand gemunt hebben, volgen ze deze soms wel een kilometer lang!

  Horzelbeet (of dus een dazenbeet) behandelen

  Wanneer je bent gebeten door een daas kun je deze het beste behandelen met azijn. Er is namelijk een kans aanwezig dat je een bacteriële infectie oploopt. De mug heeft namelijk je huid als het ware opengespleten. Ook dien je de huid te koelen en moet je de wond desinfecteren. Als je al te laat bent en er is al een bacteriële infectie, moet je antibiotica houdende zalf aanbrengen op de wond. De bacteriële infectie is goed te verhelpen door middel van ontstekingsremmers en antibiotica.

  PerfectSolutions-AntiDaas2 BiteAwayStick-TegenInsectenbeten garanties

  Voorkomen

  Een dazenbeet of horzelbeet behandelen hoeft niet eens nodig te zijn als je voorzorgmaatregelen neemt. Enkele tips zijn:

  • Draag dikke kleding. Een daas kan hier niet doorheen bijten, hij kan dit wel door een t-shirt.
  • Wanneer je bijvoorbeeld thuis last hebt van horzels of dazen kun je een dazenval ophangen. Deze zal dazen aantrekken en ze zullen hierin sterven.
  • Een andere handige tip is om geen geurtjes te dragen. Hier komen ze op af.

  Geef een reactie