" />
  Cellulitis

  Cellulitis

  Informatie

  Cellulitis is een ontsteking van de huid en wordt erg vaak verward cellulite. Ben je dus op zoek naar de huidkwaal met putjes in de huid, ga dan naar deze pagina.

  Cellulitis is een bacteriële ontsteking en zorgt voor een ontstoken huid. Het wordt veroorzaakt door de streptokokken bacterie, welke onder andere ook de oorzaak is van wondroos. Bij cellulitis zijn de opper- en lederhuid ontstoken. De huid is rood en gezwollen en kan er erg naar uit zien.

  Sommige mensen zijn extra kwetsbaar voor het krijgen van de huidaandoening. Vaak zijn het mensen die last hebben van eczeem die veel last hebben van de ontsteking. Ook zwangere vrouwen hebben er veel last van.

  Cellulitis

  Synoniemen:

  • Rubor
  • Let op: Cellulitis is GEEN cellulite. Dit is iets anders. Hier worden vaak fouten bij gemaakt.

  Symptomen

  De meest voorkomende symptomen van cellulitis zijn de volgenden:

  • De huidziekte is herkenbaar aan zijn rode kleur. De huid kan pijnlijk zijn en opgezwollen en warm zijn.
  • Ook is er vaak een wond op de huid. Hier is de bacterie je lichaam naar binnen getrokken.
  • In sommige gevallen ontstaat er een abces met pusvulling. Ook kan er een wondje met vocht op de plek ontstaan.

  Behandeling

  Cellulitis behandelen is niet altijd noodzakelijk. De huidziekte geneest over het algemeen uit zichzelf, mits je van de plek af blijft. Als je het aanraakt wordt het alleen maar verergert, in dit geval kan er zelfs een ergere infectie ontstaan. Wanneer dit laatste gebeurt wordt er antibiotica aangeraden om er van af te komen. De antibioticakuur duurt enkele dagen, en moet afgemaakt worden voor het maximale resultaat.


  Voorkomen van cellulitis

  Je kunt de huidkwaal voorkomen door een wond altijd consequent te behandelen. Wees er snel bij en verschoon de wond altijd zorgvuldig. Dit verkleint de kans op een infectie. Zeker wanneer je al veel last hebt gehad van de huidziekte is het aan te bevelen om wonden meteen te desinfecteren en schoon te maken.

  Geef een reactie