" />
  Cellulite

  Cellulite

  Informatie

  Cellulite is de nachtmerrie van bijna elke vrouw. Het is een ontsteking van de diepere gedeeltes van het onderhuidse bindweefsel. Het is een bacteriële infectie die voor veel problemen kan zorgen. Het doet zeer, het is duidelijk zichtbaar, maar vooral op mentaal vlak is het voor veel vrouwen een probleem. Een andere benaming van cellulite is de sinaasappelhuid.

  De bacteriën veranderen de structuur van het vet, waardoor deze vervolgens niet meer in balans zijn. De buitenlaag, de zichtbare huid, wordt zo ruw en bobbelig.

  Bijna negentig procent van alle vrouwen krijgt last van de huidkwaal. De oorzaak is niet overgewicht, zoals vaak wel gezegd wordt. De oorzaak ligt elders. Vaak is een ongezonde levensstijl de oorzaak van de huidkwaal. Weinig beweging en slechte voeding dragen hier absoluut aan bij.

  Mannen krijgen zelden cellulite, althans, geen goed zichtbare. Dit komt omdat vrouwen een andere opbouw van de huid hebben welke kwetsbaarder is voor de ontwikkeling van de huidziekte.

  Cellulite

  Synoniemen:

  • Sinaasappelhuid
  • Let op: Cellulite is GEEN cellulitis. Dit is iets anders. Hier worden vaak fouten bij gemaakt.

  Symptomen

  De meest voorkomende symptomen van cellulite zijn de volgenden:

  • Op de huid ontstaan ten eerste een bobbelige structuur. Dit kan voorkomen op de heupen, billen of de dijbenen. Tevens kunnen er kuiltjes ontstaan.
  • Daarnaast kunnen de gebieden ook koud aanvoelen. De bloedcirculatie is op deze plekken erg slecht.

  Behandeling

  Cellulite kan behandeld worden door middel van het omgooien van je levensstijl. Ga gezonder eten en meer bewegen. Dit kan al heel veel schelen. Er is een goede kans dat de cellulite langzaam weg zal trekken.

  Tevens bestaat er een anti-cellulitecreme op de markt welke er ook voor zorgt dat de cellulite weg trekt.

  Tegenwoordig brengt liposuctie ook uitkomst om het op te lossen. De huidaandoening wordt namelijk door veel mensen als cosmetisch onwenselijk ervaren. Toch blijft de behandeling in de eerste alinea het succesvolst.


  Voorkomen van cellulite

  Je kunt cellulite voorkomen door een gezonde levensstijl te hanteren. Zorg voor voldoende beweging. Eet gezond. Eet vezelrijk en drink veel water. Minstens twee liter per dag.

  Geef een reactie