" />
  Last van bultjes op handen?

  Last van bultjes op handen?

  Een veelvoorkomend probleem, vooral tijdens de zomer, zijn bultjes op de handen. Het kan duiden op zonneallergie, handeczeem of iets anders. In dit artikel bespreken we uitgebreid alle mogelijke oorzaken voor bultjes op handen.

  Handeczeem

  handeczeem
  Allereerst zou het goed mogelijk kunnen zijn dat je handeczeem hebt. Dit is een ontsteking van de huid zonder dat er een bacterie aanwezig is. Er ontstaan rode bultjes, soms blaasjes, met vaak een natte afscheiding. Na verloop van tijd drogen de blaasjes in tot schilfers en korstjes en vervelt de huid. Als je deze symptomen hebt is de kans groot dat je handeczeem hebt. Het is ook goed mogelijk dat de bultjes op de handen jeuken.

  Het ontstaat vooral bij mensen die veel in aanraking komen met irriterende en uitdrogende stoffen. Denk aan kappers, schoonmakers, keukenmedewerkers of schilders. Het kan ook ontstaan door aanraking met stoffen waar je gevoelig voor bent. Denk aan sappen van groente en fruit, schoonmaakmiddelen, zeep en water.

  Het behandelen kan door middel van het gebruiken van special eczeem crème. Wij raden Grahams eczeem crème aan. Deze is hier te koop. Om contact met irriterende stoffen te vermijden zijn ook speciale handschoenen aan te raden. Deze zijn ideaal om contact te vermijden. Op deze manier zul je geen bultjes op de handen oplopen.

  Lichen Planus

  Lichen Planus
  Lichen planus kan ook een veroorzaker zijn van bulten op de handen. Er zijn bij deze aandoening kleine jeukende roodbruine plekken zichtbaar. Meestal zijn deze enkele millimeters groot. Soms is er schilfering aanwezig. Het is een ontstekingsreactie van de huid en de slijmvliezen. De oorzaak is onbekend, echter zijn er vermoedens dat het ontstaat door een auto-immuunziekte. De ontstekingscellen tasten in dit geval de huid en de slijmvliezen aan. Het behandelen van lichen planus is zeer lastig. Probeer de huid niet te beschadigen en vermijd sterk gekruid eten, alcohol, koffie en cola (caffeinehoudende dranken), tomaten en citrusvruchten. Deze factoren kunnen een reactie uitlokken.

  Schurft

  bulten op handen
  Ook schurft kan een oorzaak zijn voor de bulten op de handen. Schurft is een besmettelijke ziekte die veroorzaakt wordt door de schurftmijt. Er is sprake van enorme jeuk die vooral ’s nachts opspeelt. Het wordt veroorzaakt door de schurftmijt. Deze graaft zich een weg in je huid waardoor je huid een afweerreactie geeft. Dit is de jeuk. Het is niet gevaarlijk, maar kan erg vervelend zijn. Er kunnen ook etterpuistjes en grotere pukkels rondom de schurft komen. Het kan erg lijken op eczeem en verergert wanneer er aan gekrabd wordt.
  Schurft kan behandeld worden door middel van een speciale ByeBites crème. Deze crème zorgt ervoor dat allereerst de jeuk verdwijnt en vervolgens de schurft verdwijnt. Op deze manier kun je de bultjes op handen behandelen.

  Geef een reactie