" />
  Bultjes op billen: hoe kom je er vanaf?

  Bultjes op billen: hoe kom je er vanaf?

  Veel mensen hebben regelmatig last van bultjes op billen. Deze bultjes zijn vaak geheel onschuldig, echter is het wel handig om te weten wat deze bultjes precies zijn en hoe ze ontstaan. En beter nog, hoe ze te behandelen en voorkomen zijn. In dit artikel wordt dit expliciet voor je uitgelegd.

  Puisten

  Bultjes op billen kunnen over het algemeen vaak puisten genoemd worden. Deze puistjes ontstaan door strakke kleding als maillots, ondergoed en broeken. Ook kan het zijn dat de kleding schuurt of dat je een warme kont hebt.

  Behandelen

  Het behandelen van deze bultjes op de billen kan door middel van de volgende tips.

  Geen crèmes

  Gebruik geen crèmes op je billen en benen. Dit kan er aan bijdragen dat de puisten of acne zich uitbreidt. Haarzakjes raken geïrriteerd en zorgen voor een heviger effect. Voornamelijk de parfum in de crèmes en lotions zijn een boosdoener voor je huid. Een goed product dat wel helpt en irritaties voorkomt is Avoyd bikini bliss .

  Draag katoenen ondergoed

  Een tweede tip is dat je het beste katoenen ondergoed kunt dragen. Katoenen ondergoed zorgt ervoor dat de lucht doorgelaten wordt. Dit irriteert de huid niet, zoals bij vele andere soorten kledij wel het geval is.

  Wasverzachter vermijden

  Wat ook raadzaam is, is dat je wasverzachter voor je ondergoed vermijdt. Het kan goed voorkomen dat je een allergische reactie krijgt van de wasverzachter. Probeer het eens een tijdje zonder, en analyseer of je verschil merkt.

  Minder zitten

  Je billen worden warmer wanneer je een tijd zit. Deze warmte kan er aan bijdragen dat je gaat zweten, waardoor er bultjes op de billen kunnen ontstaan. Ga eens vaker een stukje lopen.

  Geen strakke kleding

  Tot slot is een laatste tip dat je geen strakke kleding moet dragen. Wrijving kan ervoor zorgen dat de huid geïrriteerd raakt en dat er zo meer bultjes op billen ontstaan.

  Geef een reactie