" />
  Bedwantsen

  Bedwantsen

  Informatie

  Bedwantsen zijn vervelende insecten die nare wondjes op je huid kunnen achterlaten. Het bestrijden van bedwantsen is een zeer lastige klus. De insect is 5 tot 6 mm lang en roodbruin van kleur. Ze lijken een beetje op vlooien, maar ze zijn niet verwant aan de vlooi.

  De bedwants leeft van bloed van o.a. de mens en dankt zijn naam aan de plek waar ze zich het meest verschuilen: het bed. Een uur voor zonsopgang komen de meeste bedwantsen in actie, ze steken mensen en dieren en laten enkele nare rode bulten achter. Deze zijn vergelijkbaar met muggenbulten. Een bedwantsenplaag is de nachtmerrie van iedereen omdat ze erg moeilijk te verdelgen zijn.

  Bedwantsen zijn niet gevaarlijk. Integendeel tot andere insecten dragen deze insecten geen nare ziektes met zich mee.

  Bedwantsen

  Andere insectenkwalen:

  • Teken
  • Muggenbeet
  • Bijensteek
  • Vlooien

  Symptomen

  De meest voorkomende symptomen van bedwantsen zijn de volgenden:

  • De rode vlekken die ontstaan na een beet zijn een bekend symptoom. Ook jeuken de vlekken veel.

  Behandeling

  De wondjes gaan over het algemeen snel weer weg. Binnen twee week zijn de meeste wondjes volledig verdwenen. Bij hele ernstige jeuk kan corticosteroïd crème gebruikt worden om de jeuk te verminderen.


  Bedwantsen bestrijden

  Bedwantsen kunnen bestreden worden, maar dit proces verloopt zeer moeizaam. Een eerste reactie van velen is dat ze alles gaan wassen en het hele huis overhoop gooien. Sommige mensen kopen zelfs bestrijdingsmiddelen om ze te bestrijden. Toch is dit niet de beste manier om de insecten te bestrijden omdat veel mensen plekken over het hoofd zien. Het is aan te raden om een professioneel bestrijdingsbedrijf in te huren om de bedwantsen te verdelgen. Zij zullen ervoor zorgen dat de insecten snel verdwenen zijn.

  Bedwantsen voorkomen

  Bedwantsen komen ten eerste veel voor in hotelkamers. Controleer als eerst de bedden of je ze ziet lopen. Onder het matras zitten de meeste bedwantsen. Zet vervolgens je koffer op een verhoging neer zodat je geen wantsen mee naar huis neemt. Dit is echt het laatste wat je wilt hebben. Ook hebben ze een bepaalde geur, wanneer u deze herkent kunt u de aanwezigheid herkennen.

  1. Elliott Weteringsmei 29,16

   bedankt voor het delen

  Geef een reactie