" />
  Acne mechanica

  Acne mechanica

  Informatie

  Acne mechanica is een vorm van acne. Bij dit type acne wordt de oorzaak bij wrijving en druk op de huid neergelegd. Het zijn vooral mensen die intensief sporten en andere intensieve handelingen uitvoeren, die er last van hebben. De druk op de huid zorgt ervoor dat de huid irriteert, wat leidt tot acne. Het komt vooral voor op het gezicht en de rug. Mannen en vrouwen zijn er kwetsbaar voor, maar het is vooral de groep die normaal gesproken snel acne krijgt, die last krijgt van dit type.


  Symptomen

  De meest voorkomende symptomen van acne mechanica zijn de volgenden:

  • Op de huid ontstaan diverse rode pukkels. Deze kunnen klein en groot van grootte zijn. Ook kan de omliggende huid zichtbaar aangedaan zijn.
  • Deze rode pukkels die in de beginfase ontstaan, veranderen later in grote puisten. Vaak met pusvulling. Dit kan er vies uitzien.

  Behandeling

  Acne mechanica kan behandeld worden door de oorzaak aan te pakken: de strakke kleding. Wanneer je stopt met het dragen van te strakke kleding kan de huid zichzelf herstellen, wat ertoe leidt dat de acne langzaam verdwijnt. In sommige gevallen kun je strakke kleding niet vermijden, in dergelijke gevallen kun je dan ervoor kiezen om een scrub of een zeep te gebruiken meteen na het dragen van te strakke kleding. Er zijn ook crèmes beschikbaar die het doen verdwijnen, deze dienen salicylzuur of benzoylperoxide te bevatten.


  Acne mechanica voorkomen

  Het valt te voorkomen door geen strakke kleding te dragen. Strakke kleding zorgt voor wrijving, wat ervoor zorgt dat dit type acne gemakkelijk zijn gang kan gaan. De irritatie van de huid zorgt er namelijk voor dat de huid zichzelf nauwelijks nog kan beschermen. Door deze tip op te volgen kun je acne mechanica goed voorkomen.


  Geef een reactie