" />
  7 tips om acne op je rug te behandelen

  7 tips om acne op je rug te behandelen

  Acne, en acne op je rug al helemaal, is een vervelende huidaandoening en kan fysiek maar ook zeker mentaal een grote negatieve rol spelen. Het is niet mooi, is vervelend en het kan je zelfvertrouwen schaden. Acne op je rug is vaak nog vervelender dan op het gezicht. Dit komt omdat de huid hier vele malen dikker is dan het gezicht. Er zijn veel meer talgklieren aanwezig die meer puisten kunnen doen ontstaan. In dit artikel leggen we je uit hoe je van acne op de rug afkomt.

  Waarom is acne op je rug vervelender?acne op rug

  Waarschijnlijk denk je bij jezelf dat je liever acne op je rug hebt dan op het gezicht. Toch moet je hier nog een keer over nadenken en wellicht je mening bijstellen: acne op je rug is namelijk zeer moeilijk te behandelen. Je kunt er niet bijkomen, het is moeilijk schoon te houden en de kans op infecties is vele malen groter.

  Oorzaken

  Een aantal oorzaken van acne zijn: stress, overmatig zweten, ongezonde voeding en hygiëne. Ook kan een genetische aanleg van invloed zijn op het ontstaan van acne.

  Tips om acne op de rug te behandelen

  Zoals eerder vermeldt is het erg lastig om acne op de rug te behandelen, je kunt er moeilijk bijkomen. Toch hebben wij een lijst samen kunnen stellen om je er toch vanaf te kunnen helpen.

  • Zorg voor goede hygiëne. Gebruik altijd schone kleding en was deze regelmatig. Draag niet dagenlang dezelfde kleding. Twee à drie dagen moet de richtlijn zijn, tenzij je in een eerdere fase al overmatig hebt gezweet.
  • Douche minstens vijf keer per week en al helemaal na het sporten. Gebruik hierbij een milde douchegel. Zorg er wel voor dat je voorzichtig met de huid omgaat.
  • Draag geen strakke kleding. Strakke kleding kan voor wrijving zorgen, dit kan de huid doen irriteren.
  • Stel de acne op je rug regelmatig bloot aan het zonlicht. Het zonlicht zal ervoor zorgen dat je acne verdwijnt.
  • Spoel na het douchen je rug goed af. Achtergebleven shampoo- of zeeprestjes kunnen voor irritatie gaan zorgen.
  • Laat iemand je rug scrubben.
  • Breng na het afdrogen benzoylperoxide crème aan.

  Wanneer je bovenstaande tips opvolgt wordt de kans op acne op je rug een stuk verminderd.

  1. Roosmei 1,15

   Dank je wel!

  2. Laura Bosschermei 12,15

   is het niet zo dat strakke kleding juist acne voorkomt?

  Geef een reactie